woensdag 26 januari 2011

Vroege vogels















De eerste lentevogels zijn gespot! Van de week kregen wij deze alleraardigste foto's toegestuurd van Claudia Scheuneman (Atelier Kaatje) uit Deventer. Zij heeft een bewerking gemaakt van het patroon Hooty & Tweet van Melly & Me en maakt deze schattige vogeltjes op bestelling bij de geboorte van een baby. Ze naait ze al dan niet voorzien van naam en geboortedatum en indien gewenst met bijpassend babydekentje. Een superleuk idee!

woensdag 19 januari 2011

Handwerkbeurs Zwolle 2011











Heb je ook last van de januari-blues? Plan dan gewoon iets leuks voor jezelf! Bestel bijvoorbeeld vast kaartjes voor de Handwerkbeurs Zwolle in februari. Voor de echte handwerkliefhebber een must. Een ook als je nog niet zo fanatiek bent is het echt een leuke beurs om kennis te maken met diverse handwerktechnieken. Hip Handwerk staat er ook, je vindt ons op standnummer 131.

zondag 9 januari 2011

Knipkunst (deel 2)






















Eerder schreef ik al eens over de Engelse knipkunstenaar Rob Ryan. Blij verrast was ik dan ook met het Libelle Kerstnummer. Op de cover een prachtig tweedimensionaal knipkunstwerk gemaakt van alleen maar wit papier. Een voorstelling van twee herten in een bos gemaakt door kunstenares Helen Musselwhite. En op pagina 120 een tweede knipkunstwerk van haar hand dat een raam met luiken voorstelde in kerstsfeer. Zo eenvoudig en juist daarom zo mooi. Het kunstwerk hierboven is ook van Helen Musselwhite.

In de rubriek Wonen van deze Kerst-Libelle stonden bovendien de mooiste kerstdecoraties om zelf te maken met schaar en papier! Kerstklokjes, ijssterren, levensgrote pompons en een raamdecoratie. Hoewel het al kerst is geweest wil ik je vooral deze laatste niet onthouden. Wie weet een leuk idee voor dit jaar?






















Ik heb zelf nog nooit aan knipkunst gedaan (behalve het bewonderen!) maar het lijkt me een heerlijk ontspannen bezigheid. Een soort meditatie met fijn papier en een minuscuul schaartje.
Ook zin om eens zoiets te maken? Kijk op de website van de Nederlandse kunstenares Liesbeth Veldhuysen-Sterk voor een lespakket.

maandag 3 januari 2011

Happy New Year!














Officieel mag je elkaar tot 6 januari 'Gelukkig Nieuwjaar' wensen, dus bij deze wens ik jou een heel gelukkig, voorspoedig, gezond en vooral creatief nieuwjaar! Ik heb getracht een passende illustratie te vinden en deze oude ansichtkaart leek me wel geschikt (ik ben dol op oude ansichtkaarten en mijn verzameling groeit gestaag). Hoewel je nou niet echt kunt spreken van een typisch nieuwjaars-tafereeltje. Een meisje dat temidden van haar poppen en knuffelbeesten ijverig zit te handwerken!! Tenzij het natuurlijk bedoeld is om je aan te sporen tot goede voornemens als:
a) sokken met gaten en loszittende knopen sneller te repareren
b) nu eindelijk eens de mand met UFO's (UnFinished Objects) een voor een af te werken
c) meer ME-time te reserveren om creatief bezig te zijn.

Wie doet er mee?!!